Hogyan keressünk utána?

2013.09.09. 22:21

Ha valamelyik eladó hirdetését szeretnénk leellenőrizni, mi sem egyszerübb!!

Pár apró trükk, és megtudhatjuk például álmaink babakocsijáról, laptopjáról hogy vajon tényleg az eladó tulajdonát képezik?

Lépésről lépésre:

Nyissuk meg a kívánt hírdetést. 

Vegyünk konkrét dolgokat: http://aprod.hu/hirdetes/abc-design-3-tec-mozes-es-sport-IDMuBJ.html#94f02373bd
Első ránézésre látszik hogy szerkesztett képek, ráadásul a többi kép elég kisméretű és rossz minőségű.

Mellette, nyitunk egy másik fület, és begépeljük a www.google.com-ot és rákattintunk a képekre.
Fogjuk magunkat, figyelem, most jön a bonyolult része. Visszakattintunk a hirdetés fülére, rákattintunk a képre, de nem engedjük fel az egeret! 


Ezt fogjuk látni ahogy elhúzzuk az egeret. Fogjuk ezt a fantomképet, és felhúzzuk a címsor felé, egészen addig míg elérjük a korábban megnyitott GOOGLE fület! Mutatom:


TOVÁBBRA SEM engedjük el az egérgombot, mert akkor kezdhetjük előről az egész műveletet :) mikor a kép átvált a google oldalára, (ahol ugyebár korábban a képek pontra kattintottunk, mert másképp nem megy) és behuzzuk a keresés csíkjába, egész addig míg kiírja hogy "húzza ide a képet"! Milyen rendesek, mi?:) Mutatom:

 

és tádáááám: 

Megláthatjuk hogy a kép egy másik hirdetésben is megtalálható! http://aprod.hu/hirdetes/abc-design-3-tec-babakocsi-IDrDvK.html Tény, hogy a hirdetés archív, de jól látható hogy a két hirdetés szövege majdnem megegyezik, és látszik a képek méretén és minőségén hogy melyik is az igazi :) Találtam még egy ilyen hirdetést, azon jobban látszik mit is szeretnék kifejezni, mutatom is a két linket! 

http://aprod.hu/hirdetes/abc-design-3tec-fekete-feher-ID1pVUw.html#94f02373bd

http://aprod.hu/hirdetes/babakocsi-IDVoN7.html

Egyik kocsit "Robi" hirdeti, hogy hiteles legyen odaírja hogy megtekinthető személyesen is, persze Pesten. Milyen érdekes, hogy email-t nem lehet neki írni mert azt "nem olvassa". A másik hirdetés szintén archív, de Veszprémi, idén márciusban lett deaktiválva, (azért fél év alatt nem hiszem hogy egy ilyen jó kocsi eladóvá válik) volt hozzá hordozó és mózes, ami ugye a másik hirdetéshez nincs, illetve hordozó van, de nem olyan színű! Na ha valaki megveszi a szettet, vesz hozzá másik hordozót? Nekem kicsit nonszensz... Az ár terén igazából csak a sport részért jó ár a 75 ezer forint, de eszünkbe ne jusson ennyit elküldeni bárkinek is, főleg előre!! Ha tehetjük menjünk el érte személyesen! Jól nézzük át a kocsit, nehogy otthon vegyük észre a hibákat, akár próbáljuk is ki!! Sajnos személyes átvételnél általában reklamációnak helye nincs, hiszen "láttad mit vettél meg, és igy is kellett"... 

Remélem ez a bejegyzésem is tetszett, és legközelebb is velem tartotok! :)

 

Üdv: A Női Svindlerfigyelő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csalotudakozo.blog.hu/api/trackback/id/tr155504974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghck 2013.09.11. 06:49:12

A képkeresési funkció klassz dolog. Ugyanakkor én is adtam már el letöltött képpel dolgot. Előre utaltak, és NEM, nem vertem át a vevőt.

Azt kell csinálni, hogy kérsz egy fotót, amin az eladó is látszik és a termék is. Megmondod neki, hogy legyen a bal kezében a termék, a jobb kezében pedig egy A4-es papír, amire ráírta a saját nevét, és hogy recefice bumbumbum.

Így meggyőződhetsz róla, hogy a birtokában van az eladandó termék, és van képed az "elkövetőről". Ha nem tisztességesek a szándékai, nem fog belemenni.
süti beállítások módosítása