Hogyan szűrhetjük ki a csalókat?

 

Pár tanácsot had osszak meg veletek, ami szerintem fontos lehet egy-egy adás-vételnél.

  • Először is, SHOPPOCSKÁK-ügyek: szerintem minden shopposnak van egy saját privát profilja. Érdemes erről beszélgetni a jövendőbeli vevővel.

Sokszor olvasom hogy néhány shoppost letilt a facebook. megoldás: ne "hamis" profilt hozz létre, csinálj a saját eredeti profiloddal CSOPORTOT. ide fel tudod tölteni a képeidet, meg tudsz hívni embereket, teheted akár nyilvánossá akár zárttá vagy rejtetté is. Igy elkerülhető a folyamatos tiltás.

Sok embert azért tilt a fész, mert:

- hirtelen sok ismerőse lesz.

- akit bejelölsz, visszaigazol hogy nem ismer, majd a fész kérdésére rákattint, hogy a való életben sem ismer. ezáltal a fész tudja h csak spammelni akarsz az embereknek, és letilt az újabb jelölésről.

- a sok szemétláda miatt, aki nem bír megmaradni a szebbik felén és a profil oldaladon egyszerüen rákattint a jelentés gombra. ezáltal bejelenti a profilodat mint nem valós személy (vagy bármi másért a listáról).

 

szóval, akkor.

  • Mi kell hogy jól is menjen egy üzlet!?

 

  • Először: szabj magadnak egy határt! egy bizonyos összeg még elmegy "tanulópénznek", de van amit már nem postázunk, nem utalunk, nem kérnénk a másiktól. pl legyen ez 5000 Ft. sztem ennyi a max amit egy vad idegennek bizalmi alapon kifizet az ember.

Ha 20ezres telefont akarsz venni magadnak, sétálj be egy használttelós boltba és vegyél. a neten, főleg az ilyen utánanyomozhatatlan helyen csak át fognak vágni.

 

  • Mindig kérd el a Teljes nevét, címét és a telefonszámát, ezzel biztositva magad egy kicsit, hogy el tudod érni, és legalább ennyit tudsz róla!

 

  • Jó ha megnézed a fényképét, az ismerőseit, az adatlapját. Érdeklődési körét stb...

 

  • Kérj SAJÁT képet a termékről! vaterás, katalógus és "üres" képek (fotelban fényképezett, vagy padlón/ágyon) nem bizonyitják hogy valóban a saját termékét adja az illető! 

  • NE POSTÁZZ SEMMIT előre!! lehet neked van pénzed anélkül is postázni h a vevő elküldené a vételárat (és a postaköltséget) de lehet h neki esze ágában nincs fizetni a termékedért!! Ha azt mondja utal ekkor meg akkor, VÁRD MEG, míg a pénz megérkezik!

 

  • ha bizonytalan vagy, nézz utána!! Facebookon müködik két viszonylag nagy csoport, ahol a csalók profilját, nevét számlaszámát meg tudod keresni (ha csaló). Ha még ez sem elég: beszélgess! beszélgessetek sokat!

  • Tájékoztasd a partnert ha a tranzakció sikeres vagy sikertelen!! Irj neki ha megérkezett az utalása, vagy a csomagja! DE AKKOR IS ha nem! 

 

  • Légy tisztában a posta költségeivel!! ha az eladó bizonytalan, hebeg-habog, mindig csak hárít, épp nem ér rá épp ezt csinál épp nincs otthon, keress mást! van aki tárt karokkal várja a vevőket!! 

  • MAJD ELFELEJTETTEM!!! MINDIG AJÁNLOTT POSTÁT KÉRJ, ÉS IGY IS ADD FEL A DOLGOKAT!! HA CSOMAGOT KÜLDESZ A STANDARD POSTAI CSOMAGOT VÁLASZD, (1115Ft) ezekhez jár papír, ami bizonyítja a feladást a részedről!!!! ha te veszel, mindig így kérd, a RAG-SZÁM alapján utána tudnak nézni a postán merre jár a csomagod!!! (és ha elvész, akkor tudakozványt kell benyujtani és ha nem lesz meg a feladási dij 15x-ösét fizeti neked a posta!!)

Hát akkor egyenlőre ennyi, majd lesz még egy posztom kicsit később, és megirom a két csoportot is ahol érdemes utánanézni a dolgoknak. valamint lesz poszt arról, hogyan nézz utána egy képnek, hogyan csinálj csoportot a facebookon, hogyan buktass le csalót, és még sok más hasznos dologról szeretnék irni nektek :)

Köszi hogy velem tartotok! 

A Női Svindlerfigyelő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csalotudakozo.blog.hu/api/trackback/id/tr625498328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása